Padel wordt gespeeld zonder scheidsrechter.
Padel kan outdoor in de zomer en in de winter gespeeld worden. De sport is intensief genoeg om je bij koudere temperaturen warm te houden.
Padel is laagdrempelig: je kan het spelen zonder les te moeten volgen. 
Bij Padel zijn er niet zoveel niveauverschillen vergeleken met tennis.
Padel = plezier maken!

Bekijk even deze 2 filmpjes. Spelregels en Basisprincipes. Padel wordt met 4 gespeeld. De puntentelling is zoals als bij tennis.
Er kan gespeeld worden tot 1, 2 of 3 sets.
De opslag (2 pogingen) gebeurt onderhands nadat men de bal 1 keer laat botsen achter de servicelijn en onder heuphoogte.
De serveerder mag niet over de servicelijn stappen of deze aanraken voor het serveren. De opslag gebeurt diagonaal, zoals bij tennis, en moet in het vak van de tegenstander botsen. Bij de opslag mag de bal, na de bots, de omheiningsdraad niet raken!
De bal mag éénmaal op de grond botsen en mag gespeeld worden voor en na de bots, dit kan na contact met de wand of  de omheiningsdraad MAAR
mag de wand of de omheiningsdraad niet raken voor de bots.

Het is verplicht sportkledij en sportschoenen te dragen.
(schoenen met vlakken zolen, bij voorkeur met fijn visgraatmotief).

Je hebt ook  een padelracket en padelballen nodig. Dit is een ander racket dan bij tennis gebruikt wordt. Het padelracket heeft geen snaren maar is in zijn geheel van kunststof. In het racketblad, is een groot aantal gaten geboord. De bal voor padel lijkt op een tennisbal, maar is ietsje harder.

In het clubhuis kan je een padelracket huren en padelballen aankopen.
Dit kan enkel tijdens de openingsuren van het clubhuis.

PADEL heeft z’n eigen klassementen:
bij de HEREN: P100, P200, P300, P400, P500, P700, P1000
bij de DAMES: P50, P100, P200, P300, P500
Opdat niet iedereen in het laagste klassement zou starten, wordt je initieel PADEL-klassement berekend a.d.h.v. je tennisklassement. Meer info vind je hier.